FR

Mensen bij Wienerberger

Interesse in Wienerberger?

Maak kennis met jouw toekomstige collega's en krijg een idee over jouw nieuwe job en werkomgeving.
Kim Van den Broeck

We weten wat er leeft in de markt en houden daar rekening mee.

“Ik werk als bouwkundig technisch adviseur in het salesteam van regio Oost (Antwerpen, Limburg en het Oostelijk deel van Vlaams Brabant). Als bouwkundig technisch adviseur ondersteun ik het salesteam op bouwtechnisch vlak en help ik technische vragen van klanten op te vangen in verband met de ruwbouw van een gebouw. De meeste vragen gaan over stabiliteit, akoestiek en de thermische prestaties van gebouwen. Wienerberger zit volop in een evolutie van producent van bouwmaterialen naar het aanbieden van totaaloplossingen voor het gebouw. Dit is een heel boeiende evolutie en ik ben zeer blij daaraan te kunnen meewerken. Daarnaast geef ik ook vaak gastcolleges in scholen, bijeenkomsten van het NAV (vereniging voor architecten) en bij bouwhandelaren voor onze eindklanten die onze producten verwerken, de aannemers en dakdekkers. Dit zijn vaak boeiende contacten en zo leer je ook wat er in de markt leeft en wat er verwacht wordt van Wienerberger.”

Kim Van den Broeck

ingenieur bouwkunde, campus De Nayer, KULeuven

Joachim Hollevoet

Mijn keuze voor Wienerberger werd sterk beïnvloed door de aandacht die het bedrijf besteedt aan duurzaamheid.

Tijdens mijn studies biologie raakte ik meer en meer geboeid door de milieuproblematiek. Na mijn ManaMa binnen de faculteit Ingenieurswetenschappen kwamen niet alleen technische en wetenschappelijke topics aan bod, maar ook de milieuwetgeving. Ik was heel blij toen ik bij Wienerberger kon starten in mijn vakgebied. Mijn keuze voor Wienerberger werd sterk beinvloed door de aandacht die het bedrijf besteedt aan duurzaamheid. Niet alleen in slogans op de website, maar ook in de praktijk. Dit vertaalt zich in een doorgedreven milieu management en de realisatie van tal van duurzaamheidsprojecten zoals watergebonden transport, de zorg dat de milieu-impact van geproduceerde materialen zo klein mogelijk is (resulterend in milieulabels zoals onder andere natureplus en cradle-to-cradle) en de onophoudelijke aandacht voor de nabestemming van de kleigroeves. Momenteel werk ik mee aan enkele duurzaamheidsprojecten en daarnaast ben ik milieucoördinator voor 7 Wienerberger vestigingen in België. Binnen deze vestigingen zorg ik voor de implementatie van de interne en wettelijke milieu-eisen, de aanvraag van bouw- en milieuvergunningen, maar ook de sensibilisering en opleiding met betrekking tot milieuthema’s.”

Joachim Hollevoet

bioloog en master in milieusanering en milieubeheer, UGent

Kenji Verbrugghe

Bij Wienerberger komen alle technieken aan bod. Zowel elektrisch, mechanisch als op vlak van automatisering kan ik mij hier uitleven

In mijn job bij Wienerberger komt wat ik op school geleerd heb heel goed van pas. Ik heb electro-mechanica gestudeerd in het middelbaar en aan de hogeschool heb ik mij verder gespecialiseerd in automatisering. Alle technieken komen bij Wienerberger aan bod. De productie van bakstenen en dakpannen verloopt dan ook zeer geautomatiseerd. Voor mij is daarom iedere dag een nieuwe uitdaging en ik leer enorm veel bij. Op termijn wil ik mij nog verder specialiseren in automatisering.

Kenji Verbrugghe

Nick Verbeke

Als operator leer je heel diverse machines bedienen. Indien je wenst en het nodige technische aanvoelen hebt, kan je doorgroeien naar een job als technieker

Ik heb in het middelbaar elektriciteit gestudeerd en heb bij Wienerberger eerst een aantal jaren gewerkt als operator. In mijn huidige job als electricien wordt ik ook vaak betrokken in beperkte automatiseringsprojecten. Wat mij ook heel sterk aantrekt zijn de projecten waarin we de veiligheid van onze installaties verbeteren. In die richting wil ik zeker nog verder doorgroeien.

Nick Verbeke

Maxime Vanassche

Via een stage ben ik bij Wienerberger terecht gekomen. Ik heb het mij nog geen moment beklaagd

Ik studeerde elektriciteit met specialisatie automatisering. Tijdens mijn laatste jaar deed ik een stage bij Wienerberger. Twee weken duurde die stage. Onmiddellijk daarna hebben ze mij gecontacteerd en een contract aangeboden. Ik heb hier al veel geleerd; veel verschillende machines en veel verschillende technieken. Dat is ook mijn ambitie; bijleren en zorgen dat mijn competenties verder evolueren.

Maxime Vanassche

Nicolas Strobbe

Ik wou een gevarieerde job in de industrie. Die heb ik gevonden bij Wienerberger

Na mijn studie als schrijnwerker, wou ik een andere richting uit. Een gevarieerde job in de industrie leek me wel iets. Vrijwel onmiddellijk ben ik bij Wienerberger terecht gekomen. Ik kon hier onmiddellijk starten als operator en heb hier al verschillende machines leren bedienen. Nu volg ik ook een opleiding tot heftruckchauffeur. Ik werk nog maar anderhalf jaar bij Wienerberger. Ja, het kan snel gaan.

Nicolas Strobbe

Bekijk enkele getuigenissen van onze medewerkers

Wienerberger's job aanbiedingen

1 vacature

Spontaan solliciteren

Wil je graag bij ons komen werken, maar zie je geen vacature die bij je past? Stuur ons je motivatiebrief en cv, dan bekijken wij waar je ons kan versterken.

solliciteer nu
bekijk alle vacatures
up